zaterdag 6 oktober 2012

de mooiste vis van de zee (deel 2)

De voorbije week zijn we niet alleen ondergedompeld in de wereld van de zee, maar ook in de wereld van het theater. We begonnen de week met een poppenkast voorstelling. Het verhaal 'de mooiste vis van de zee' werd er uitgebeeld.

We hebben onze eigen mooiste vis van de zee afgewerkt. We knipten schubben, lijmden er glinsters op en plakten deze op onze vis.We hadden een extra juf in de klas. Met juf Julie, een stagiaire, speelden we verschillende spelletjes. Waaronder deze; een moeilijke, maar uitdagende memoy.

In de waterbak vingen we verder visjes. Deze keer gooiden we met 2 dobbelstenen. De eerste gaf aan hoeveel visjes we moesten vangen en de tweede dobbelsteen gaf aan welke kleur van vissen we moesten vangen. We speelden verder de memory van de mooiste vis. 

Woensdag zijn we naar de Waterman gegaan. Daar wachtten verschillende studenten van de KHLeuven ons op en trakteerden ons op een geweldig poppentheater. 


We speelden ook zelf toneel. Ieder speelde een rol uit het verhaal van de mooiste vis. Er was een octopus, een zeester, de vrienden van Regenboog en natuurlijk ook Regenboog zelf. Jolente begon met het spelen van Regenboog.


Op het einde van het verhaal deelde Regenboog zijn glinsterende schubben uit aan zijn vrienden. 

We speelden het verhaal verschillende keren. Eva haar favoriete rol was die van Regenboog (kijk naar de glinsterende schubben op haar trui) en Fons zijn favoriete rol was die van de octopus.

Met juf Julie speelden we een leuk vis-ladderspel...

...een vis-dobbelspel


We kleurden een vis in volgens een legende en gaven de vis glinsterende schubben. Met juf Julie hebben we schrijfdans gedaan op een wel heel originele manier. Op muziek maakten we golven, duikbewegingen,... met onze handen in scheerschuim. Nadien maakten we er een afdruk van.
Vrijdag was het de dag van de leerkracht en werd ik door Fons en Eva in de bloemetjes gezet. Ik kreeg een reuze groot boek van de Gruffalo. Een verhaal dat we binnenkort zeker gaan uitwerken.

Op de laatste dag van de schoolweek keken we naar een schimmenspel, gebracht door de twee stagiaires.


We hebben vissen versierd door uit gekleurd origami-papier kleine stukjes te scheuren en deze op de vis te plakken.


 Nog een originele manier om visjes te knutselen. Verf je hand, maak er een afdruk van op een blad, knip je hand uit, kleef het op een blauw blad en teken er een oog en een mond bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten