zondag 13 mei 2012

moederdag

LANG LEVE DE MAMA'S !!!

Met het verhaal 'mama kwijt' startten we een week in het teken van moederdag. 
Een leuk en rustig verhaal maar een vrij hectische week. Zo moesten onder andere alle cadeaus voor moederdag gemaakt en ingepakt worden. 


In de luisterhoek hebben we het verhaal meermaals beluisterd. 

We versierden een fotokader met hartjes en gekleurde pasta's volgens een zelfgekozen patroon.


Sommige kinderen plakten met pasta-letters 'LEVE MAMA' op hun kader. De letters moesten we eerst vinden tussen vele andere letters.


We maakten een mooie ketting volgens patroon. Helaas niet voor de mama's..De voorbije week maakten we alle puzzels in de klas. Dit deden we omdat ongeveer de helft van alle puzzels wel één of meerdere stukken ontbraken. Het stukje van de ene puzzel lag dan in het doosje van een andere puzzel, enz. Na een dreven de ontbrekende puzzelstukken boven water en nu zijn bijna al onze puzzels weer volledig. 

We speelden een moederdag-memory.


We maakten een werkblad; zoek de 8 verschillen.

Op donderdag keken we naar een poppenkast 'mama kwijt' en speelden daarna zelf het verhaal na.

Als alle fotokaders en bloemen waren gemaakt kon het inpakken beginnen. Vrijdagnamiddag 15u20 net voor we naar huis vertrokken. Zo fier als een gieter met het moederdag-cadeau in onze handen.


Maandag starten we met het thema kriebelbeestjes. We trekken er al direct op uit om insecten te vangen. Als jullie thuis kleine/ grote potjes met een deksel hebben om de kriebelbeestjes te verzamelen, zijn die meer dan welkom.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten