donderdag 17 mei 2012

kriebelbeestjes (deel1)

De lente betekend niet alleen dat de zaadjes en bloemen uitkomen, de bomen nieuwe blaadjes krijgen, het moederdag is,... maar ook dat de insecten weer hun intrede maken. Gefascineerd zijn we maandagochtend op zoek gegaan naar insecten in het park. 

We wurmden ons tussen de planten en probeerden zoveel mogelijk kriebelbeestjes te vangen.
Het was maandag zo'n mooi weer, blijkbaar een zeldzaamheid in de lente van 2012, dat we er van profiteerden en na onze zoektocht vrij speelden in de speeltuin. Terug in de klas hebben we een waarneming gedaan van alle insecten die we hebben gevangen.  
Op de speelplaats ging de insectenjacht verder. 

Van een eierdopje uit een eierdoos schilderden we lieveheersbeestjes. We speelden een moeilijk wiskundespel met lieveheersbeestjes; tel het aantal stippen op de rug en kleef er het juiste aantal ogen, aantal vingers en getal bij. In het huisje gingen we op zoek naar puzzelstukken. Met deze stukken puzzelden we een lieveheersbeestje. 


Nog een wiskundespel. Werp met de dobbelsteen, neem een lieveheersbeestje met een even aantal stippen als de ogen op de dobbelsteen en steek die in het juiste potje. Talha was met zijn opa naar het bos gegaan en had er een heleboel slakken gevangen.

Op woensdag vierden we Gloria's vijfde verjaardag. Ze versierde haar kroon met sterretjes,....

Na het feestje werd er nog wat nagepraat met het feestvarken :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten