zaterdag 17 maart 2012

Zwemmen en Brontorina (deel 3)

Vorige maandag stond helemaal in het teken van het zwemmen. Eindelijk was het zover. We bereidden ons voor om de volgende dag te gaan zwemmen. Zo gaf Gloria een demonstratie over hoe je je moet afdrogen...

In de winkel werden nu ook badmutsen, handdoeken en zwempakken verkocht. Die trokken we aan over onze kleren en deden alsof we in het zwembad waren.

We maakten een tekening van spelende kinderen in een zwembad en verfden er blauwe ecolineverf overheen.
 En toen was het dinsdag: zwemdag! Dolle pret! In de klas speelden we nog vele malen het populaire dino-ganzenbord.


De gipsafdrukken van de dino's waren eindelijk droog. Zoals echte archeologen moesten wij ook eerst het zand van de afdrukken verwijderen met een fijne penseel. 


Eens al het zand was verwijderd, konden we de afdrukken schilderen.


We speelden een vertel-positie-spel, waarbij de ene aanwijzingen gaf ('de gele dino leg je op de grote boom op je prent'....) en de andere goed moest luisteren en de aanwijzingen toepassen.We vierden Yasser zijn vijfde verjaardag. Hij versierde hier zijn verjaardagskroon.


Yasser had heerlijke cakes meegebracht, 

en hij gaf iedereen een leuk cadeau; een mooi potlood met een gom in de vorm van een dier.Met plasticine maakten we dino-eitjes. We moesten hierbij goed tellen want op elke rode cirkel stond aangegeven hoeveel eitjes we erop moesten leggen..Met juf Celine maakten we een reuzengrote tutu, en die was voor...  

de grote dino! Nu hebben we ook een Brontorina in de klas.

Ook Anni (de beste vriendin van Rikki) kreeg een tutu.

Wie klopt daar aan onze deur? Het was juf Sofie! De fiere mama kwam met haar zoontje Kobe een bezoek brengen.

Donderdagnamiddag was de laatste keer dat er gewerkt werd aan de sleuteljacht.  Op de dag van de sleuteljacht zal er een museum zijn in de school waar alle personages van slot waardenburcht worden voorgesteld. Wij werkten rond dit personage op de foto.

Een leuke foto om af te sluiten. Tinka en Jula die net schoenen hadden gekocht in de winkel en samen op wandel waren in de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten