zaterdag 3 maart 2012

Brontorina (deel 1)

Een dinosaurus die ervan droomt om ballerina te worden, het bestaat. Haar naam is Brontorina. Ze volgt balletles bij Madame Lucille. Ze kan prachtig dansen, maar Brontorina is nogal aan de grote kant en na een tijdje speelt haar grootte haar parten. Gelukkig heeft er iemand een fantastisch idee; Madame Lucille opent een openluchtballetschool waar iedereen welkom is. Er worden schoenen verkocht in alle maten zodat iedereen mee kan dansen. 

In de klas maakten we van de poppenhoek een balletschool. We knipten froezelpapier in stukken om onze balletschool te versieren.


We maakten een uithangbord van papier "BALLETSCHOOL VOOR DE JONGENS EN DE MEISJES VAN DE TWEEDE KLEUTERKLAS EN OOK VOOR DINO'S" en kleefden dit op de voorkant van onze balletschool.


Met juf Celine maakten we onze eigen tutu's.Met onze tutu's oefenden we op balletmuziek enkele balletpasjes.

Dinsdagochtend was er een grote dino in onze klas. Een dino zonder stekels op zijn rug en zonder tanden. Daar moest verandering in komen.

Met karton, kranten en lijm in de aanslag brachten we stekels op de rug van de dino.


Als de lijm was opgedroogd, hebben we de stekels geschilderd. 

En ten slotte hebben we uit wit papier tanden geknipt en in de mond van de dino geplakt. 

We knipten centjes (één euro's) uit die we nodig hadden om te kunnen betalen in de winkel. 

Onze winkel is een schoenenwinkel geworden waar we schoenen in alle maten kunnen kopen. 
We maakten dino-puzzels.
We speelden een spel; genaamd dino-matrix.

We schilderden dino's.
Uit wit papier knipten we kleine scherpe tanden en plakten die in de mond van de dino.We schilderden vlaggen om de schoenenwinkel mooier te maken. 


In de zandbak speelden we met dino's die we meebrachten van thuis. 


Er stond een grote doos in de klas. Wat zou er in zitten?

Er stak een plannetje in de doos en zagen dat het een boekast was. Samen met de meester hebben we de kast in elkaar geknutseld. 


Dit is onze nieuwe boekenkast met dino-boeken erin en de grote dino erop.

Gloria was naar de bib geweest en had een heleboel boeken meegebracht over dino's, enkele DVD's over ballerina's en dino's die we op vrijdag hebben bekeken. 


De voorbije week zijn we begonnen met de voorbereiding van de vossenjacht (schoolfeest op 24 maart). Alle kleuterklassen werden gemixt en in groepen verdeeld. Elke groep moet een personage uit 'slot-waardenburcht' uitwerken. Onze groep werkt het personage 'Umberto Brutus' uit. Hij houdt van Italië en zijn sterke eigenschap is taal. Op deze foto zijn we bezig met het bouwen van de toren van Pisa.

De kinderen van de 1e kleuterklas schilderen Italiaanse vlaggen.


 We gaan natuurlijk nog veel meer dingen doen, om dit alles te bewonderen moeten jullie (familie, vrienden,...) op zaterdag 24 maart naar de school komen en Janus mee helpen de sleutel te vinden van de schatkist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten