vrijdag 30 november 2012

Bouwproject (deel 2)

Fons was de ster van de week en mocht Rikki een weekend mee naar huis nemen. Samen met zijn zus, Eva, vertelden ze over hun avonturen met Rikki.


Daarna ging het bouwen weer verder. 
Nu de muur van ons poppenhuis met kartonnen stenen is beplakt, was het tijd om de vloer onder handen te nemen. Voordat we hier mee begonnen maakten we een vloer in tegelvorm op papier.Dan kon het echte werk beginnen. Alle meubilair werd uit de poppenhoek gehaald, en er werd een grote houten plank op de grond gelegd die we schilderden in groen en blauw.Op het einde van de week was de vloer geschilderd, nu nog een laagje vernis.

We exploreerden met verschillende soorten gereedschap.

We bouwden een muur, zette spongebob erop. Elk om de beurt duwden we een steentje uit de muur. Wie zou spongebob doen vallen?We bouwden huizen met suikerklontjes en suikerwater als lijmmiddel.Met onze zelfgemaakte stenen uit gips bouwden we ook een huis. We gebruikten een mengsel van bloem en water dat dienst deed als cement.Als de muren gemetst waren maakten we een dak met takken. 


Met de juf vouwden we huisjes uit papier.

Voor de tentoonstelling op donderdag werd met de huizen die we geknutseld hebben een stad gebouwd. 

We schilderden huizen. 

We bouwden zelfs huizen met speculaas.


Tussendoor vierden we de 30e verjaardag van de meester :-)


Terug naar ons poppenhuis. De muur is gebouwd, de vloer en de deur geschilderd. Nu nog het dak. 

Het huis was zo goed als af. Nu nog enkel de regenbuis bevestigen...

...en uittesten.


En ons poppenhuis is af :-)


Met kosteloos materiaal knutselden we het interieur van een huis.


Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje,... De sint is in het land. Sommige kinderen van de klas hebben hem al zien toekomen met de stoomboot. Wij gaan maandag ook ons schoentje leggen onder de schoorsteen. 'Maar wij hebben geen schoorsteen in de klas.' Dus bouwden we eerst een kachel met ytonblokken.Al het zand werd uit de zandbak geschept want die moest wijken voor het bouwen van de kachel.Nu nog de schoorsteen schilderen. 

We tekenden alvast veel tekeningen voor de sint, die we onder de schoorsteen legden met een schoentje erbij. Hopen nu dat hij dit weekend langs komt..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten