zaterdag 28 april 2012

Rikki en de tuin van opa (deel2)

Het eerste wat ons opviel als we maandagochtend in de klas kwamen was de ferme groeischeut van de tuinkers. Die was al zo fel gegroeid dat we een deel ervan afknipten en...

...opaten. Al had het wel een pikante nasmaak.

Op de speelplaats hadden we een dode bij gevonden. De bij had op het einde van haar leven blijkbaar veel bloemen bezocht. Dat was te zien aan de achterste pootjes waar de bij het stuifmeel had verzameld. Het leek wel alsof de bij inkopen had gedaan in gele zakjes.


Elke dag gaven we de ontkiemende zaadjes water.

Met de juf maakten we een bloem uit vilt.
We speelden een gezelschapspel met slakken. Welke slak was als eerste bij de krop sla?


We vertelden het verhaal 'Rikki en de tuin van opa' en gebruikten hiervoor de kamishibai.


Zoals in het verhaal speelden Majdouline en Gloria pootjelopen.

We kennen ondertussen het groeiproces van zaadje tot bloem. We knipten prentjes uit en plakten die in de juiste volgorde naast elkaar.


 

 Woensdag vierden we Ibrahim's vijfde verjaardag! Elke dag merkten we op dat de plantjes groeiden.

Onze tropische planten en vetplant blijven ook maar groeien en de bloempotten waar ze in staan zijn te klein geworden. We zagen dat de wortels geen plaats meer hebben om te groeien. Daarom moeten we ze verpotten. Voordat we ze verpotten werden de nieuwe grote bloempotten versierd met een likje verf. 


Elke dag eten we fruit in de klas. In dat fruit zitten ook vele zaadjes. We hebben de zaadjes van een appel, een peer, een pruim en een meloen verzameld en in kleine potjes gezaaid.

We kleurden bloemen in volgens een legende.We speelden een ganzenbord-spel met een wel heel erg lange weg.

We tekenden de mooiste bloemen op het krijtbord.


Op vrijdag zagen we dat niet enkel de bonen sterk gegroeid waren, ook de wortel-, koriander- en peterselie-zaadjes waren ontkiemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten