zaterdag 28 januari 2012

Muziek (deel3)

We begonnen de week met het vieren van twee jarigen. Voor Finn en Bilal, die op dezelfde dag jarig zijn, bouwden we een feestje. Ze hadden allebei heerlijke cakes en pannenkoeken meegebracht. We hebben die dag ons buikje rond gegeten.


We hebben natuurlijk niet alleen feest gevierd. De meester heeft het verhaal 'het maanconcert' voorgelezen. Een verhaal over kikkers die de mooiste muziek maken en muizen die met hun zelfgemaakte instrumenten een concert geven in de stad,...


Ook wij geven binnenkort een concert in de stad. Hiervoor maakten we onze eigen instrumenten. Van grote blikken knutselden we trommels.We maakten een grote partituur. Iemand was dirigent en begeleidde het orkest, de anderen voerden de muziek van de dirigent uit.
 We speelden een vertel-positie-spel.We speelden nog eens met de instrumenten-memory.


We schreven een uitnodiging voor ons concert. (U heeft ondertussen al een nieuwe uitnodiging gekregen met de definitieve datum; 10 februari om 10u00 in het huis van culturen)


Hoe kunnen we aan iedereen een uitnodiging geven als we er maar één hebben gemaakt? Samen gingen we een kijkje nemen in de studio waar we met een kopieermachine onze uitnodiging zoveel keer kopieerden tot er genoeg waren voor iedereen.

Met potten en pannen uit de poppenhoek maakten we een drumstel. 

We keken naar een korte muzikale tekenfilm (Paul Mccartney frog song) waar kikkers de mooiste muziek maken. 

De mama van Mouna kwam een demonstratie geven op een darbuka.
Even later kwam de mama en de tanta van Majdouline meespelen en zingen. 


We knutselden een gitaar. Met naald en draad bevestigden we de snaren aan de gitaar.Achteraf versierden we onze gitaar met stiften.

We oefenden al eens voor ons concert.

Op een ochtend stond er een voorwerp in de kring dat met een doek bedekt was. We mochten eens komen voelen en raden welk instrument er achter het doek verscholen zat. Rarara...

Met melkflesjes maakten we ook muziek. Elk flesje vulden we met een bepaalde hoeveelheid water en merkten op dat elk flesje anders klonk als we er met een ijzeren stokje tegen tikten.

Gloria oefende op een dwarsfluit gemaakt van een plastieken buis. 

Vorige week hadden we elk afzonderlijk een lied gezongen en opgenomen. We speelden nu een variatie op de geluidenbingo met instrumenten. I.p.v. instrumenten liet de meester nu liedjes horen die wij hadden gezongen en wij moesten dan raden wie we hoorden zingen.

Met onze zelfgemaakte gitaren rockten we erop los. 


Lekker losgaan en dansen op muziek.


We sloten de week af met het bespelen van het instrument dat verscholen zat achter het doek; de elektrische gitaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten