zaterdag 17 december 2011

Kerstmis (deel1)

Sinterklaas is nog maar net vertrokken naar Spanje of daar is al weer een nieuw feest in aantocht; kerstmis. Ook Rikki viert kerstmis. Met het verhaal 'Rikki wil een kerstboom' zijn we met het thema gestart. 

Maar nog voor we met het thema startten, vierden we Tinka's verjaardag. Zij had een cadeau meegebracht voor de klas! Joepie!! En zoals dat gaat met cadeau's maken we die het liefst zelf open :-) Tinka had ook cake gebakken. Mmmm!

Maar voor we mochten smullen van de cake, zongen we het verjaardagslied en blies Tinka 4 kaarsjes uit.

Met juf Celine speelden we het gezelschapsspel dat we van Tinka's verjaardag hadden gekregen.

Op grote vellen karton schilderen we hele grote en kleine kerstbomen.Met behulp van 2 dobbelstenen (kleuren en aantal) kleurden we kerstballen in de boom.

Met de juf speelden we het Rikki-ganzenbord-spel.

Op het einde van de dag was het voor Tinka cadeuatjestijd. Zoals elke jarige in de klas mag je dan een klein speelgoed kiezen.

De volgende dag was de kerstboomverkoper in de school geweest. Samen versierden we de kerstboom. Amina hing de eerste kerstbal aan de boom.
 Om de kerstboom nog mooier te maken hebben we zoutdeeg bereid...


 ...en er met vormpjes kerstfiguren uitgesneden.Nadat de kerstfiguren in de oven hadden gebakken, hebben we ze geschilderd.Ook de kerstmannen waren aanwezig in de klas.


We hebben sterren uitgeknipt, en van groot naar klein geplakt.
Met de juf speelden we het verhaal na met stokfiguren.


Talha tekende een mooie kerstboom op het bord, met alles erop en eraan.

 We versierden de kartonnen kerstbomen met verschillende vormen. We maakten een sjaal door op repen wit stof patronen te schilderen.
 Op het einde van de week kreeg iedereen zijn liedjesmap en zongen we samen verschillende liedjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten