zondag 27 november 2011

Sinterklaas (deel1)

Cemre en Mohamed-Amine waren de gelukkigen die Rikki vorig weekend mee naar huis mochten nemen. Rikki zal het deze winter niet koud hebben, want Cemre en haar mama hebben voor hem een warme jas gekocht.


Hij komt, hij komt......
Nog 8 keer slapen en het is zo ver! Sinterklaas brengt dan een bezoek aan aan onze school.. spannend! We zijn ons dan ook volop aan het voorbereiden op zijn komst. De voorbije week hebben we Sinterklaas vooral geholpen met klusjes. We hebben al twee brieven van hem ontvangen waarin stond dat hij enkele problemen had. 

Maar de voorbije week was ook een speciale week. Er waren maar liefst 4 kindjes jarig. We hebben de week al direct goed ingezet met een feestje. De meester stak 8 kaarsjes aan. 4 voor Momina en 4 voor Ihssane.
De meester in actie bij het voorlezen van het verhaal 'Rikki helpt Sinterklaas'. Het paard van sinterklaas is ziek. Gelukkig weet Rikki raadt en kan hij het paard genezen...Niet alleen Rikki heeft sinterklaas geholpen. Wij hebben dat ook gedaan. Dinsdag zat er in onze brievenbus een brief van sinterklaas. Daarin stond dat  inpakpiet heel ziek was en het speelgoed nooit op tijd zou ingepakt zijn. 
Dus richtten we een deel van de poppenhoek in tot inpakkamer, en pakten we dozen van verschillende formaten in. 
De winkel is omgebouwd tot de werkkamer van de sint waar we in het grote boek kunnen schrijven.Naast de werkkamer van de sint staat nu een paardenstal.

Het paard van Sinterklaas is ziek en moet dus onderzocht worden door de dokterpiet.

Als het paard genezen was, kon hij van stal. Sinterklaas maakte er samen met zwarte piet een ritje mee door de klas.


Voor Sinterklaas maakten we allemaal een mooie tekening.


Al onze tekeningen hebben we in een grote envelop gedaan en opgestuurd naar Sinterklaas.

We knutselden het gezicht, de mijter en de baard van Sinterklaas.Op woensdag hebben we de verjaardag van Cemre gevierd. 

Ook zij mocht 4 kaarsjes uitblazen.


We keken naar het verhaal, 'Rikki helpt Sinterklaas', op de computer...

...en in de luisterhoek.

Sinterklaas schreef in een brief dat hij niet goed weet welk speelgoed we graag willen hebben voor in de klas. Daarom bladerden we in speelgoedbrochures en knipten ons favoriete speelgoed uit, kleefden dat op een apart blad, en stuurden het op naar Sinterklaas.Met kurken en verf stempelden we een zwarte piet.
Op donderdag kregen we de tweede brief van de sint. Daarin stond dat hij een ander groot probleem had. Bakpiet was van de trap gevallen en ligt nog steeds in het ziekenhuis met 2 gebroken benen. We moesten Sinterklaas dus helpen met het bakken van speculaas. Waar woont de Sint? Hoe ziet zijn huis er vanbinnen en vanbuiten uit? Waar wordt al het speelgoed opgeslagen? Wat doen de zwarte pieten allemaal? dat en nog veel meer hebben we ontdekt in een reuze grote prentenboek.

Donderdagnamiddag kwam de 3e kleuterklas op bezoek om te kijken naar een sinterklaas-poppenkast. 

We speelden Rikki-memory.

Wie kan de hoogste schoorsteen bouwen in 1 minuut? Met een zandloper in de hand controleerden we de tijd.


Vrijdag vierden we niet niet alleen de 4e verjaardag van Jula, maar ook de meester was op die dag jarig. 

Voor elk kind had Jula een zakje met iets lekkers erin meegebracht. Voordat elk kind zo'n zakje kreeg liet ze fier aan iedereen zien wat er in het zakje stak. Geen opmerkingen:

Een reactie posten