zondag 25 september 2011

De mooiste vis van de zee (deel 1)

De voorbije week hebben we gewerkt rond het prentenboek 'de mooiste vis van de zee'. In het verhaal leerden we onder andere dat dingen delen met elkaar de ander niet alleen gelukkig maakt, maar ook jezelf. 


Al het zand werd uit de zandbak geschept en er werd een waterbak van gemaakt. Talha maakte gebruik van een gieter om de bak te vullen met water. 


We hebben op verschillende manieren vissen gemaakt. Op deze foto zijn we een lampionvis aan het maken. De eerste dag hebben we een ballon vol krantenknipsels geplakt..

..waarna we de ballon hebben beschilderd..

..en ten slotte hebben we de vinnen van de vis gekleurd, uitgeknipt en op de beschilderde ballon gekleefd.

Het resultaat.

We maakten leuke werkblaadjes. Zo kleefden we vissen van klein naar groot, zijn we op zoek gegaan naar de kleinste en later de grootste vis. 


Voor wie zin had waren er nog meer werkblaadjes.

Weer een jaartje ouder.. Maandag hebben we Siham's verjaardag gevierd. Ze had een heerlijke cake meegebracht.. 

..en mocht er vier kaarsjes op uitblazen.

 Smullen maar!


Per twee hebben we de mooiste vis van de zee gemaakt. We kleurden de vis in verschillende kleuren..


Om er de mooiste vis van de zee van te maken moest die nog blinkende schubben hebben. Daarom knipten we uit zilverpapier kleine stukjes die we op de schubben kleefden. 

De vis uit het prentenboek 'de mooiste vis van de zee' heet 'regenboog'. We analyseerden de kleuren van de regenboog en zijn op zoek gegaan naar spullen die dezelfde kleur hebben als een kleur uit de regenboog. 
Daarna schilderden we een vis in de kleuren van de regenboog.  Dit was dan het resultaat.

Na een poppenkastvoorstelling hebben we het verhaal zelf nagespeeld op de verteltafel. We speelden een leuk spelletje memory met de zeedieren uit het prentenboek. 

Op de laatste dag hebben we toneel gespeeld. We kregen een personage toegewezen uit het prentenboek. De meester was de verteller en wij acteerden. 
Op deze foto is Tinka de regenboogvis en Ihsanne het vriendje van regenboog die vraagt om één glinsterende schub te krijgen.


Amina die regenboog speelt en één van haar glinsterende schubben deelt met haar vriendjes.

Als afsluiter hebben we naar een fragment gekeken uit de animatiefilm 'Nemo'

Vrolijk liedjes zingen in de kring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten