zondag 8 mei 2011

thema Pasen

Na een lange en welverdiende paasvakantie zijn we er weer ingevlogen met het thema Pasen. 


Omdat de schoolweek begon op dinsdag en onze biologische klok weer moest bijgesteld worden, waren vele ouders de zwemzak vergeten mee te geven. Gelukkig had juf Anne-Marie een zak met reserve zwembroeken en badpakken. Na een flinke zwembeurt was iedereen klaarwakker en kon de leuke paasweek beginnen. Het begon in de klas met het verjaardagsfeest van Atom en Amaline. Daarna was het uitkijken naar het paasfeest op woensdag. Op die dag had de paashaas heel veel chocolade eitjes verstopt in het oude schoolgebouw. We kleurden een tekening in, maakten er een mandje van om onze eitjes in te leggen. We smulden van pannenkoeken en als afsluiter keken we naar een leuk poppentheather. Op die dag was ik mijn fototoestel vergeten en heb hiervan geen foto’s. Maar op de blog van juf Kris en juf Sofie kan je wel enkele foto’s bekijken van dit feest. 


De mama van Atom had een heerlijke cake gebakken in de vorm van een trein. 

Atom en Amaline bliezen elk 5 kaarsjes uit. 

Een sfeerbeeld van de feesttafel.

Atom in zijn nopjes :-)

"Meester, wanneer mogen we een cadeautje kiezen?" 


Na het paasfeest versierden we, net zoals de paashaas, eitjes. 

Na een toneeltje van juf Rita en mezelf en het vertellen van een verhaal waarin het gevoel "boos zijn" centraal stond, werd de booshoek ge├»ntroduceerd. Kinderen die voortaan boos zijn kunnen hun agressie uitwerken op de boksbal en een hele boze tekening maken. Achteraf wordt dit besproken in de kring. 

Met juf Rita maakten we leuke vingerpopjes (haasjes) met gevoelens. 

 In de zandbak speelden we het spel 'eitjes zoeken'. Elk kind mocht om de beurt op zoek gaan naar eieren die verstopt waren in de zandbak tot de zandloper op was. Dan was het aan de volgende. Wie had uiteindelijk de meeste (minste, evenveel) eitjes gevonden?


Rania en Sarah maakten zelf een memory-spel.

We versierden paaseieren door zelf golven, bergen, strepen,.. verder te tekenen op het ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten