zaterdag 5 februari 2011

thema dino's

ER IS EEN VERVOLG: ZIE ONDERAAN !!


Triceratops, Diplodocus, Stegosaurus, Tyrannosaurus-Rex,... noem maar op, sommige kinderen van de klas kennen ze allemaal! De wereld op z'n kop, de kinderen hebben me deze week heel wat bijgeleerd over dino's. 
De voorbije week en de komende week zijn we een dino-museum aan het maken in de klas. Via deze weg (u zal in het groene schriftje ook een uitnodiging krijgen) wil ik alle ouders uitnodigen om ons museum te komen bezoeken op vrijdag 11/02 om 15u40. 


Een dino landschap in de zandbak.Dino-puzzles


Samen sterk..


Prince en Jim hebben duidelijk plezier in het puzzelen van dino-skeletten.
Ook met plasticine knutselden we dino's.
Aya knutselde samen met juf Ruth een grote dino.Verschillende dinoboeken (ook zelf aangebracht) in de boekenhoek.

In een museum staan ook de namen van de dino's. Sarah en Rania stempelden verschillende dino-namen.We schilderden een dino die we in het dinoboek zagen.
Van ei tot dino.Van baby tot 'volwassen' dino. De ingang van ons museum versieren we door op grote witte bladen dino's te stempelen.Dino sjablonen..Met zand en gips maakten we afdrukken van dino's.
Atom had een dino-computerspel meegebracht. Dolle pret!Donderdag hebben we het dino-museum bezocht. Om er naartoe te gaan hebben we de metro genomen. Een beleving op zich.We hebben er ook dino-skeletten opgegraven.

Terug naar de school.. eerst nog langs een park met een steile afdaling.De volgende dag vierden we Matteo zijn verjaardag. Hij wordt (zondag 6/02) 5 jaar !! 
We aten heerlijke cake!

Uit onze cadeautjestrommel koos Matteo een speedboot.Zoals in het museum, hebben we ook in onze klas opgravingen gedaan naar dino's.
In ons museum knutselen we een grote Tyrannosaurus-Rex met papier-maché. wordt vervolgd..

We wisten zelf van duplo dino's te maken.Met wc-rolletjes kunnen we ook dino's maken.Dit alles en nog veel meer te bezichtigen in ons museum op vrijdag 11 februari !


...vervolg...


De laatste voorbereiding.
Uitnodigingen werden gemaakt.Dan was het zover: 11 februari! het museum werd geopend voor het publiek!


Eerst nog wat wachten op het publiek. Dan maar wat foto's getrokken in het museum. Hier zie je de dino die we gemaakt hebben. 

De dino's gemaakt van wc-rollen en papier maché 

Dino-afdrukken uit plaaster.

Enkele schilderijen, skeletten,... 

De duplo-dino's

Een dino uit zoutdeeg. 

Als eerste kwamen de kindjes van de onthaalklas. Amira en Rania bedienden de kassa.


 Dan waren de kinderen van juf Sofie aan de beurt.


Op de computer verschenen verschillende dino's. Je kon ook horen welke dino het was, want de kinderen hadden de namen van de dino's ingesproken via een microfoon.  


Tenslotte kwamen de kinderen van de derde kleuterklas op bezoek.Na de school waren de ouders welkom in het museum. 

3 opmerkingen:

 1. Dag tweedekleuterklassers! Jullie hadden een fantastisch museum. Er staan foto's van het bezoek van de onthaalklas op de blog van juf Kris en jullie staan er natuurlijk ook een beetje op. Het was echt erg erg leuk om te zien, vooral die ongelooflijk reuzedino! Maar ook al de rest... Heel knap gewerkt hoor!
  Veel groetjes, juf kris

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een vraagje: die grote dino, hoe heb je die gemaakt? ik heb thema DINO'S en ik wil graag samen met de kleuters samen zo een grote DINo maken

  Kan je reageren op ansokuh8@hotmail.com,
  alsjeblieft?

  groetjes! An-sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie dat deze blog al van enkele jaren terug is. Maar ik werk ook rond thema dino's en vraag me ook af hoe je die grote dino samen met de kleuters gemaakt hebt?


  stevensk.kelly@gmail.com


  alvast bedankt!

  Groetjes,
  Kelly

  BeantwoordenVerwijderen